top of page

Duurzaamheidsadvies, waar begin je?

Er zijn veel bedrijven die adviseren over duurzaamheid dus hoe weet je nou wie je moeten inhuren? Dat ligt er natuurlijk aan wat je nodig hebt. Voor veel mensen start het bij energiebesparing. Dit is ook de focus van de wereld de afgelopen jaren, besparing van CO2 uitstoot. Andere thema’s worden langzaam ook steeds belangrijker. Denk dan aan biodiversiteit, waterbesparing maar ook gezondheid speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Mijn advies richt zich op al deze aspecten met de hoofdfocus op energiebesparing. Maar waar kan je nog meer advies vinden?Gratis energiecoaches

Bijna iedere gemeente biedt gratis energiecoaches aan. Google de naam van jouw gemeente en energiecoach of energieloket. Kijk dan op de officiële pagina van jouw gemeente om te zien hoe je in contact komt met de energiecoaches. Vaak kan je een persoonlijke afspraak maken of zijn er inloopspreekuren georganiseerd.

De energiecoaches zijn vrijwilligers met verschillende achtergronden die middels een cursus kennis hebben meegekregen over energiebesparing.


Websites

Er zijn verschillende sites met advies over energiebesparing.

https://www.milieucentraal.nl/ Milieucentraal geeft veel advies over verduurzaming van woningen. Er staan tips hoe je energie kan besparen maar ook advies voor afvalscheiding, eten en drinken en vervoer.

https://www.verbeterjehuis.nl/ is een initiatief van milieucentraal en de overheid en geeft tips voor verduurzaming van een woning inclusief een stappenplan naar aardgasvrij wonen.

https://www.stimular.nl/ Stichting Stimular helpt bedrijven en organisaties om de bedrijfsvoering te verduurzamen.

https://zetookdeknopom.nl/ Zet de knop om is een initiatief van de rijksoverheid en geeft tops voor zowel bewoners als bedrijven.


En nu?

Kom je eruit met de websites en eventueel de gratis energiecoach? Helemaal super! Let wel altijd op de gezondheid van je woning. Zorg dus voor voldoende ventilatie en gebruik van natuurlijke materialen. Beide aspecten hebben namelijk effect op je gezondheid.


Wanneer kan klimaatstappen je helpen?

Heb je gewoon iemand nodig die meedenkt? Veel mensen willen verduurzamen of energie besparen maar ze weten niet waar ze moeten beginnen. Een website met tips is dan soms niet voldoende om overzicht te krijgen. Ik denk graag met je mee om een duidelijk en praktisch stappenplan te maken richting een duurzamere woning of bedrijfspand. Vaak is advies op locatie en een samenvattende mail dan voldoende om duidelijkheid te krijgen. Je weet dan wat nuttige maatregelen zijn. Wil je meer weten zoals kosten, verwachtte besparing en nuttige subsidies dan kan ik een volledig rapport voor je opstellen.

Heb je vragen maar weinig budget? Ik geef ook regelmatig workshops. Binnen twee uur neem ik je mee in de meest logische stappen van woningverduurzaming. Is Delft te ver voor jou maar ken je meer mensen die graag meedoen met een online workshop dan organiseer ik dit graag voor je!Comentários


bottom of page