top of page

Workshop Maak je huis winterklaar

Anne-marije Scheffe

20 aug. 2023

28 september 19:30-21:30

Op 28 september zal je tijdens een twee uur durende workshop handvaten krijgen om je huis te verduurzamen. Wil je weten of dit iets voor jou is? Lees dan verder.

 

Wie? Ben je woningeigenaar en wil je je woning verduurzamen of energiezuiniger maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is deze workshop voor jou!


Wat? In twee uur tijd kijken we naar de meest logische maatregelen om te verduurzamen. We kijken naar energie opwekken, isoleren, verwarmen, koelen en ventileren. Energie besparen is het hoofdthema van deze workshop. Er is echter ook aandacht voor gezondheid en het effect van je woning op jouw als persoon. We brengen 90% van onze tijd binnen door dus zorgen voor een gezonde leefomgeving is belangrijk. Daarnaast worden ook thema’s als circulariteit en klimaatadaptatie aangestipt.


Hoe? Aanmelden kan via klimaatstappen@gmail.com. Geef aan wie je bent, met hoeveel mensen je komt en wat voor woning je hebt. De kosten zijn 35,- euro. Je ontvangt een factuur. Na betaling kom je op de deelnemerslijst voor de 28ste. Kan je deze dag niet, laat het me weten. Ik plan meerdere workshops in bij voldoende behoefte.


Waar? Buurthuis de wending in Delft. Adres: Raamstraat 67, 2613 RW Delft.


Meenemen? Neem foto’s van je huis mee. Bij voorkeur van de gevel, het dak, de cv-installatie en eventuele andere installaties. Neem ook het energieverbruik mee. Het gaat om gas en elektraverbruik van een geheel jaar, liefst zo recent mogelijk. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe groot je huis is en wanneer het is gebouwd. Deze informatie kan je vinden via https://bagviewer.kadaster.nl.


Na afloop van de workshop heb een overzicht van relevante maatregelen. Je krijgt advies mee over het bepalen van de investeringskosten en subsidiemogelijkheden. Met deze informatie kan je een plan maken om je woning over de komende jaren heen te verduurzamen.

 

bottom of page