top of page

Geef je werknemers dit jaar wat extra's

Anne-marije Scheffe

29 okt. 2023

Workshop duurzaam wonen

Maken jouw werknemers zich ook zorgen om hun energierekening? Alle dagelijkse kosten stijgen en ook de energierekening blijft een zorgenpost voor veel mensen. Hoe mooi is het als jij als werkgever jouw werknemers hierbij kan helpen. Want hoe minder zorgen mensen hebben, hoe beter ze zich voelen en daardoor beter hun werk kunnen doen. Dus misschien is deze workshop precies wat jou werknemers nodig hebben. Maak het onderdeel van de nieuwjaarsborrel en start het nieuwe jaar goed!


Wat houdt het in? In twee tot drie uur tijd kijken we naar de meest logische maatregelen om te verduurzamen. We kijken naar energie opwekken, isoleren, verwarmen, koelen en ventileren. Energie besparen is het hoofdthema van deze workshop. Er is echter ook aandacht voor gezondheid en het effect van de woning op jouw als persoon. We brengen 90% van onze tijd binnen door dus zorgen voor een gezonde leefomgeving is belangrijk. Daarnaast worden ook thema’s als circulariteit en klimaatadaptatie aangestipt.


Hoe? Neem contact met mij op via klimaatstappen@gmail.com. Geef aan welk bedrijf je bent, hoeveel werknemers mee gaan doen aan de en waar de workshop plaats moet vinden. De workshop is voornamelijk gericht op woningeigenaren maar kan ook aangepast worden zodat deze ook relevant is voor huurders. Bij zeer grote groepen kunnen we ook twee workshops gegeven worden, één voor eigenaren en een aparte voor huurders. Veel buitenlandse werknemers? Ook geen probleem, dan doen we de workshop in het engels.


Na afloop van de workshop hebben je werknemers een overzicht van relevante maatregelen. Ze krijgen advies mee over het bepalen van de investeringskosten en subsidiemogelijkheden. Met deze informatie kan een plan gemaakt worden om de woning over de komende jaren heen te verduurzamen. Als veel mensen dezelfde maatregelen moeten nemen kan je ook kijken of jij als werkgever hierin wil ondersteunen en door groot inkopen de investering wil reduceren.


Waarom? Misschien vraag je je af waarom je dit zou willen doen. Ik kan je drie redenen geven.

  1. Werknemers die lekker in hun vel zitten kunnen hun werk beter uitvoeren. Financiële zorgen kunnen de gemoedstoestand sterk beïnvloeden. Mensen worden hierdoor sneller ziek, presteren minder goed en het kan zelfs leiden tot een burn-out.

  2. Neem het op als onderdeel van je MVO programma. Veel bedrijven zijn bezig met maatschappelijk verantwoord onderdnemen. Hier komt ook wetgeving aan vanuit Europa (voor MKB duurt dit nog een paar jaar). Door deze workshop creeër je betrokkenheid van je werknemers maar geef je hun ook kennis om hun eigen familie en vrienden te helpen met verduurzamen.

  3. Een beter milieu begint bij jezelf. We moeten met z'n allen een steentje bijdragen om het klimaat te verbeteren. Dit is een lastige en complexe opgave waar veel mensen mee worstelen. Dit kan jouw steentje zijn om bij te dragen aan een leefbare toekomst voor je kinderen.

bottom of page